Meny Stäng

ATT STARTA IGÅNG- VÄLKOMMEN HIT!

Att starta. I träningsbranschen är 1 januari ett klassiskt datum då gymmen fylls, nyårslöften infrias och förändringar ska ske. Härlig och spännande! Mål ska uppnås och nya vanor ska inarbetas.

Höga ambitioner

Oftast är vår ambition hög, kanske för hög när vi står där vid tolvslaget på nyårsafton och klockan tickar över till det nya året. Med för höga ambitioner blir det ofta svårt att hålla i de nya vanorna och jobba mot de mål som vi satt upp. Vi är ju faktiskt inte mer än människor.

Det går ofta ett par veckor sedan, börjar det kännas oöverstigligt att hinna med allt vi satt oss för. Vi är ju inte elitidrottare som har utrymme att bara träna, äta och sova. Oftast har vi ett jobb eller studier, familj och kanske barn som behöver oss. Men också fritidsintressen som vi tycker om, kanske äldre föräldrar eller släktingar som vi hjälper. Och allt detta ska vi klämma in tillsammans med en nysatsning med, säg fyra träningspass i veckan.

Göra plats i kalendern

Efter ett tag brukar det bli tydlig att det blir överväldigande. För har vi inte haft tid och utrymme i vår almanacka den 31 december så har vi det sällan den 1 januari, om vi inte har förändrat något. För att lägga till något i våra liv så behöver vi skapa plats i kalendern eller välja att ta bort något till förmån för våra nya vanor. Vi behöver skapa plats för nya vanor och mål för att vi ska orka med allt som livet levererar till oss.

Vad kan du starta med redan idag?

En fråga som jag brukar ställa till mig själv och som jag även skickar med mina klienter är:

Vad kan du starta med redan idag? Och då menar jag utan att behöva köpa nya kläder, träningsutrustning, gymkort och liknande. Vad kan du starta med redan idag som ger dig positiv förändring`? Och som hjälper dig att komma närmare dina nya vanor och dina mål?

Kanske kan det vara att ta en promenad på lunchen om du ändå har 15 minuter över när du ätit klart? Kanske släcka lampan en stund tidigare än vanligt och få mera sömn som gör att du vaknar piggare och mer utvilad?

I all förändring så behöver vi starta, det är det viktigaste. Och du startar med små steg, med vanor som du kan hålla i länge. Vanor som inte kräver att du ställer om hela ditt liv, för då kommer det troligtvis inte att kännas så bra efter en tid.

Så testa, har du något som du kan göra redan idag som tar dig närmare ett hälsomål?

Allt gott och välkommen hit!

Jennie

http://www.jennieberggardell.se/